Tietoa kennelpiiristä

Vasa Kenneldistrikt-Vaasan Kennelpiiri r.f. on perustettu vuonna 1963 ja sen kotipaikka on Vaasa.

Kennelpiirin toiminta-alueeseen kuuluvat Kristiinankaupunki, Kaskinen, Närpiö, Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Vaasa, Vöyri, Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Pedersöre, Luoto ja Kruunupyy.

Kennelpiiri on Suomen Kennelliiton jäsenyhdistys. Kennelpiiri on samalla myös Kennelliiton alueellinen toimielin. Kennelpiirin tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa sääntöjensä ja Kennelliiton valtuuston ja hallituksen hyväksymien kennelsääntöjen mukaisesti kenneltoimintaa alueellaan.

Kennelpiirin jäseniä ovat sääntöjen mukaisesti hyväksytyt jäsenyhdistykset. Kennelliiton hallitus hyväksyy jäsenyhdistyksen jäsenekseen saatuaan kennelpiiriltä jäsenyhdistyksen säännöt, toimihenkilöluettelon osoitteineen ja yhdistysrekisteriotteen.

Kennelpiirillä on tällä hetkellä, vuonna 2022 yhteensä 44 jäsenyhdistystä, jossa on noin 4 000 jäsentä.

Kennelpiiri järjestää, ohjaa ja valvoo näyttely-, koe- ja kilpailutoimintaa alueellaan. Kennelpiiri järjestää näyttelyiden ja kokeiden toimihenkilöiden koulutusta.

Kennelpiiri hoitaa Kennelliiton ohjeiden mukaisesti mm. kasvattajien, kehätoimitsijoiden ja näyttelyohjaajien koulutuksen. Kennelpiiri pätevöi voimassa olevan kennelsäännöstön mukaisesti hyväksytyn koulutuksen suorittaneet luottamushenkilöt.

Jäsenyhdistykseksi liittyminen

Hakemuslomake kennelpiirin ja Suomen kennelliiton jäsenyydelle löytyy täältä.

Hakemus toimitetaan yhdistyksen kotipaikkakunnan kennelpiiriin. Kennelpiiri toimittaa hakemuksen Kennelliittoon, missä Kennelliiton hallitus käsittelee jäsenyhdistyshakemuksen. Liittoon kuuluu yli sata rotujärjestöä ja rotua harrastavaa yhdistystä sekä satoja rotuyhdistyksiä, koirakerhoja ja metsästysyhdistyksiä.